GOOGLE DRIVE

 
Mikä GoogleDrive on?
GoogleDrive on pilvipalvelu, jonne voit luoda ja kansioida omaan käyttöösi asiakirjoja, taulukoita, esityksiä ja lomakkeita. Voit myös jakaa muille käyttäjille luettavaksi, kommentoitavaksi tai muokattavaksi kaikkia luomiasi tiedostoja ja kansioita sekä päästä muokkaamaan näitä yhtä aikaa muiden käyttäjien kanssa.

Miten käytän Google Drivea monipuolisesti?

1. Voit ladata mitä tahansa tiedostoja palveluun ja jakaa niitä kuten palvelussa luotujakin tiedostoja.
2. Parasta kaikessa on asiakirjojen yhtäaikainen muokkaus. Kun jaat esimerkiksi asiakirjan, kaikki oikeudet saaneet pystyvät muokkaamaan samanaikaisesti asiakirjaa. Valikosta saat esiin kaikki versiot ja eri tekijöiden muokkaamat tekstit.
3. Jos käytössäsi on Chrome selain, voit liittää Driveen lisää palveluja. Liitetyt palvelut näkyvät Luo painikkeen "alla".


Mitä laitteita tarvitset?
Tietokoneella tiedostojen muokkaukset onnistuvat parhaiten. Tabletteihin ja älypuhelimiin on saatavilla Apps joka toimii loistavasti tiedostojen selailuun, katseluun ja lataamiseen.
PC koneille voi myös ladata ohjelman, joka synkronoi pilvipalvelun tiedot koneellesi ja toisinpäin. Voit siis käyttää Google Drivea koneesi resurssienhallinnan kautta.Miten etenet Google Driven käytössä?
1. Luo Googleen tunnukset.
2. Kirjaudu tunnuksilla Google palveluun.
3. Suora osoite palveluun on drive.google.com. Drive palveluun löydät myös selainikkunan oikean ylälaidan mustaa valikkoristikkoa käyttäen.


Miten etenet Google-tilin perustamisessa?

Google-tilin perustaminen ja yleistä Googlen palveluista (AVO-hanke / Anne Rongas)

Lisää Googlen palveluiden ohjeita (AVO-hanke / Anne Rongas)Miten GoogleDrivea kannattaa käyttää?

GoogleDrivea kannattaa käyttää oman osaamisen jakamisessa, yhteisten suunnitelmien tekemisessä, ilmoittautumisten ja palautteen keräämisessä, budjettien yhteissuunnittelussa jne. jne.

 
Mikä on kätevää  GoogleDrivessa?
 
Tekstiin voi tägätä sivuun tulevia kommentteja ja keskusteluita, mikä auttaa yhteisten suunnitelmien viilauksissa.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti